FREEDOM! FOREVER!



::: utuh :::

0 comments


==========================================
Lagu : Duniaku Dakwahku (OST Pencetus Ummah)
Artis : Ayai Ilusi ft. Altimet
==========================================

Ayuh
Duniaku dakwahku

Ya Rahim, mohon terangkan
Hatiku tikaku beri keterangan
Ya Karim, mohon senangkan
Usahaku caraku dalam menyebarkan
NamaMu, cahayaMu, wahidku, Kau yang satu

Satu kalam cetusan mindaMu
Kan menyubur indah imanku
Kala hatiku dirundungi mega
Kembali ke jalan syurgaNya

Tiada ikutan yang terpaling indah
Membawaku tenang di sana
Dakwahku seikhlas hati terbina
Pencetus rasa di jiwa

Hanya iman pengubat jiwa
Dakwahku ummah terbela
Yang buruk disangkal, yang benar dimulia
Tegakkan syariat di dunia

Tiada gentar tempuh segala
Hidup kita hanya milikNya
Takkan ku berpaling dariNya
Duniaku dakwahku selamanya

Ya Rahman
Ya Rahim
Ya Allahu
Allahu Akbar

Dakwahku percaturan
Dakwahku bak pelaburan
Moga esok nanti bila ia matang
Berbuah sebelum sangkakala datang
Biar dakwahku menjadi bekalan
Untuk aku, kamu dan semua kenalan
Banyak tarikan ranjau sepanjang jalan
Dakwahku menyuluh langkahku ke hadapan

Hanya iman pengubat jiwa
Dakwahku ummah terbela
Yang buruk disangkal, yang benar dimulia
Tegakkan syariat di dunia

Tiada gentar tempuh segala
Hidup kita hanya milikNya
Takkan ku berpaling dariNya
Duniaku dakwahku selamanya

Ya Rahim, mohon terangkan
Hatiku tika aku beri keterangan
Ya Karim, mohon senangkan
Usahaku caraku dalam menyebarkan

Ya Rahman
Ya Rahim
Ya Allahu
Allahu Akbar


p/s : Khamis 28 Ogos 2014
Oh berjaya siapkan tugasan untuk pembentangan minggu hadapan petang tadi. Bertungkus-lumus jugalah.
Sekarang saya sudah gear lapan sebagai perancangan produksi pengeluaran begitu. Ok malas cerita kerja. Cerita UBER. UBER ini apa ? UBER ini macam teksi sapu berteknologi nano. Bukanlah. Kereta persendirian yang dibayar macam teksi dan mungkinlah 88 kali lebih selesa dari teksi. Bukankah ada teksi premium? Teksi biasa dari KLCc pun memilih. Apa salahnya ada pilihan lain. Setelah diteliti seluruh dunia ada yang anti UBER ini. Mengganggu periuk nasi pemandu teksi. SPAD pilihan di tangan anda.

Itu hari tengok cerita `Lucy`. Tengok pun sebab ada Morgan Freeman dan Scarlet Johannson. Ok bolehlah `konsep` ceritu itu lain dari lain. Tengok pun tiada ekspektasi tinggi. Akhir sekali macam `VENOM` pun ada. `VENOM` yang bijak. Oh terima kasih tadi En Nordin tegur saya di lift. Encik Nordin rakan sepejabat di bumi Kerteh dedulu. Dengar di Kerteh hendak letak kereta di pejabat pun susah? Cubalah KLCC. Bergaduh juga hendak dapatkan pass KLCC. Miahahahahahahaha.

Oh. Selang Anggur masih belum selesai. We`ll fight! Oh esok mahu pulang ke PERLIS insyaAllah ketemui isteri tercinta dan anak-anak sebelum balik ke KL naik kereta. Esok naik MAS~
 

kata - kata ini hari : Biar lambat asal dapat. Ku Nam
 

laman web hari ini : Alabama Local News
  __________________________________________________


::: sirna :::

0 comments

=================================================
Biarlah Bulan Bicara – Broery Marantika
=================================================

Bulan sabit
Yang jatuh dipelataran
Bintang redup
Tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah
Sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena dibuai pelukan dosa

Chorus
Ingin pulang membalut luka hatimu
Ku pun tahu betapa pedih batinmu
Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
Andai maaf pun tak kau berikan

Air mata tulus jatuh di sudut bibirmu
Tak terlintas dendam di bening mata indahmu
Aku yang merasa sangat berdosa padamu
Masih pantaskah mendampingimu

 

 p/s : SELASA 26 OGOS 2014
Hari terakhir kem bina semangat di Thistle Port Dickson. Yahoo. Bilik #416. Daaa.
Internet WIFI free. Tapi Astro tiada. Sob.

   

 kata - kata ini hari : “The best way out is always through.” – Robert Frost
 

laman web hari ini : Syafazul

  __________________________________________________


::: gempita :::

0 comments


==================================
Tika Dan Saat Ini – Medicine
==================================

Tika begini mencari-cari
Sebuah cinta hilang
Saat begini ternanti-nanti
Bayangmu sayang…

Bertanya-tanya pada sang bunga
Mengapa layu jua
Bertanya-tanya dihujung rindu
Kau pun berlalu

1
Ku ulangi pertemuan
Walau hanya mendakap sisa cinta
Bersama rindu yang terdampar
Saat ini aku sendiri menangisi
Pemergianmu kekasih
Dan cuba memujuk rindu
Yang pedih tercalar
Di sudut ingatanku
Airmataku kau renang bahagia

( ulang 1 )

Tika begini aku sendiri
Kau menyepikan diri
Saat begini kau padu janji
Kasih yang baru
Kumasih sendiri…

 

 p/s : SELASA 19 OGOS 2014
Bangun pagi macam tidak berapa rajin mahu kerja. Huk huk huk. Dekat pukul lapan baru bertolak ke KLCC. Lambat lalu Loke Yew jawabnya. Alhamdulillah sebelum sembilan sudah sampai KLCC. Agak pantas. Warm up tiada terus buat kerja! Tapau kuih mesra. Banyak juga nak `follow up` dan `follow down`. Banyak juga bergosipan dengan sepejabatan. Tengahari hujan lebat! Ada jamuan raya `upstream` di Hyatt. Pukul 2.00 petang lepas Zohor berjalan dengan Wak ke sana. Orang lain macam sudah balik sahaja. Banyak lagi makanan di Hyatt. Layang beberapa pinggan juga! Kami sahaja makan yang lain sudah makan awal tadi. Tiada acara formal hanya makan sahaja. 3.30 petang Alhamdulillah lepas kenyang kami kembali ke pejabat. 10 minit juga jalan.

Petang dekat 6 lebih juga baru balik rumah. Sempat tengok sedikit rindu 200%. Lepas isyak macam lapar makan Nan Pisang mamak! Terbaik~ oh MRT hari ini tengok `stand down` selepas isu runtuhan semalam. Al - Fatihah.

Oh lagu `Medicine` lama. Vokalis dia siap layan di atas kapal `offshore` karaoke memang suara mantap. Lagu dulu ada `soul`. Lagu kini sukar untuk `soul`. Oh sedap juga . Oh lala. Oh ramai juga orang basuh baju yang layan diri itu.



   

 kata - kata ini hari : “Kites rise highest against the wind; not with it.” – Winston Churchill

   

 laman web hari ini : Pak Karamu

  __________________________________________________


::: ribut :::

0 comments


::: hatrik :::

0 comments


===========================
Asyik – Damasutra
===========================

Dengan bahasa kalimah yang sama
Puji dan memuja
Dilindung dan dibuka
Rahsiakan tetap rahsia

Indah bukan rupa
Harum bukan bunga
Manis bukan gula
Panas bukannya bara
Cintakan tetap cinta
Sejak aku kenali
Cintamu yang suci
Aku telah berjanji
Tak berpaling lagi

Akan aku genggam api
Hingga jadi besi
Dan nyata sebati

Gelap bukan malam
Terang bukan siang
Satu tak terbilang
Hanyut tak terenang
Waktu tak terasa
Rindu tak terkata
Asyiknya cinta

Dan hanya kepadamu
Kuserah jiwa ragaku
Walau berjuta seteru
Tak kuragu

 

 p/s : Isnin 18 Ogos 2014
Hari ini cuti tahunan di Perlis. Malam ini baru pulang ke KL melalui AirAsia. Oh tadi ke The Store bersama Alyaa beli barangan dan `LEGO` Alyaa. The Store lah paling besar pusat beli belah di Kangar. Lepas ke The Store tapau KFC. KFC dia terletak tidak jauh daripada The Store.

Ahad 17 Ogos 2014
Hari ini beli-belah di Pasaraya Utama dan urusan-urusan lain. Sambil - sambil air yang kena catuan. Lama juga dari 11 - 1. Alyaa, Hannah dgn isteri tercinta tunggu di dalam kereta sahaja tapi. Banyak kedai makan tutup maka kami bungkus di Anjung Keli sahaja begitu. Malam `dating` dengan isteri tercinta di Secret Recipe Kangar.

Sabtu 16 Ogos 2014
Hari ini Alyaa bangun awal ingin main Play Doh. Awal bangat. Hari ini saya dengan isteri tercinta ke Wang Kelian. Kami bertolak sekitat 10.00 pagi begitu. Oh sebelum itu betulkan tayar Sportron yang tercucuk pakuan. Ambil dahulu Ami di Padang Besar. Layan juga lap ke Wang Kelian. Oh dapat lepas sempadan ke sana. Maka beli belah lah kami macam-macam. Wang Kelian lagi murah daripada Padang Besar beberapa ringgit jugalah. Lepas itu singgah makan ringan di rumah mertua Ami sebelum balik ke Kangar.

Jumaat 15 Ogos 2014
Awal pagi bapa saya sudah hantarkan ke pejabat. Ingat ingin makan ringan akhirnya terbeli nasi lemak telur mata sambal sotong. Tapi boleh bertahan ke tengahari. Huhu. Kerja macam biasa banyak. Oh pukul 5.30 petang baru dapat turun dari pejabat dan pukul 6.30 petang baru sampai ke KLIA2. Lambat juga. Sempat check in beg dan juga makan burger `Marrybrown`. Perjalanan ok dalam penerbangan semua. Sampai sempat jamak dahulu di lapangan terbang Alor Star.

Khamis 14 Ogos 2014
Kerja macam biasalah. Ehuk ehuk ehuk. Petang pulang awal 5.30 begitu.

    

 kata - kata ini hari : “Take charge of your attitude. Don’t let someone else choose it for you.” – Anonymous

   

 laman web hari ini : Zalin Zalina

  __________________________________________________


::: rumpai :::

0 comments

--------------------------------------
#gilabola - Joe Flizzow 
--------------------------------------

Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola
Kan kita semua gila
x3

Walau apa bangsa ataupun usia
Everybody gembira bila game mula
Pakai jersey cap muka kibarkan bendera
And get ready cuz the greatest tournament is here

Mestilah semangat nak tengok bintang dunia
Dari nenek ke cucu jadi tontonan keluarga
Dari office office hingga sekolah sekolah
Dalam territory ini kita semua gila bola

Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola
Kan kita semua gila
x3

Ramai peminat sukan yang cintakan game ini
Taktik dan formasi pasukan semua dikaji
One match is not enough nak kena tengok lagi
24/7 365 malam siang dan pagi

Semua serasi yang muda juga tua
Miskin atau kaya tiada darjat tinggi rendah
Everybody sit together kita semua bersorak
Cuz we are football mad kita semua gila bola

Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola
Kan kita semua gila
x3

Manusia yang football mad memang ku gila bola
Satu dunia sama bukan aku seorang
Watch this beautiful game set the whole glow
Passes triple and goal joga bonito

Sorakan penonton dimana sekalipun
Suasana havoc macam kat stadium
Tiup the final whistle which is blowned by the referree
Football mad we say -- berdiri

Kan kita semua gila

Bola bola bo
Bola bola bo bo
Bola bola bo
Bola bo bo bola
Kan kita semua gila
x3

 

 p/s :  Thursday 14 / 8 / 2014
Kancil, Kancil, Kancil bijak dan juga pantas. Kereta pertama yang saya pandu semenjak di UTP circa 2001. The rest is history . Oh sudah hendak tengah Ogos 2014. Ogos ulangtahun masuk saya ke syarikat. Alhamdulillah sudah lapan tahun di syarikat. Kemasukan saya dahulu bersama Chan Yang Chun, Nyak Syida, Intan Syak, Intan Syafinaz, Rosmawati, Adibah dan Kuan Min. Kami masuk berlapan bersama waktu 1 Ogos 2006 menaiki penerbangan MAS jam 3 petang ke Kuantan sebelum menaiki van `sapu` ke Kerteh dan 2 minggu tidur di Residence Paka! Oh kenangan betul masuk kerja. Not to mention mentoring by Mr HT. Anyway i would like to thanks him for developing me myself on the job. He`s good even tough quiet challenges. The 1st tasks outside Kerteh was attending Solar Turbine event at Nikko Hotel. 1st time experiencing fix wing and not enough money for the hotel downpayment. Luckily can withdraw some money and later straight apply credit card.

Oh apa merepek! Lepas habis foyo foyo duduk hotel duduk menepek dengan Odan dan Fung. Rumah bersepuluh yang masyuk. Lepas itu kerja dan kerja dan macam-macam belajar tentang kehidupan. Sahabat datang dan pergi namun kenangan memori indah tersemat di hati jiwa dan raga lara. Oh real enjoy Kerteh!
Malas hendak cerita kerja namun sedih semalam kawan sepejabat tertinggal dan tidak ketemui telefon beliau waktu makan. Sob9 ! Esok mahu pulang Kangar !

   

 kata - kata ini hari : Jadi baik selalu. Aripan.

   

 laman web hari ini : Sharing is Caring
  __________________________________________________


::: hurai :::

0 comments


=========================================
Jim Groce - Time In A Bottle
=========================================

If I could save time in a bottle
The first thing that I'd like to do
Is to save every day till eternity passes away
Just to spend them with you

If I could make days last forever
If words could make wishes come true
I'd save every day like a treasure and then
Again, I would spend them with you

But there never seems to be enough time
To do the things you want to do, once you find them
I've looked around enough to know
That you're the one I want to go through time with

If I had a box just for wishes
And dreams that had never come true
The box would be empty, except for the memory of how
They were answered by you

But there never seems to be enough time
To do the things you want to do, once you find them
I've looked around enough to know
That you're the one I want to go through time with


p/s : Semangat !

   

 kata - kata ini hari : If you cannot do great things, do small things in a great way.
Napoleon Hill

   

 laman web hari ini : Chipmunk and Barney

  __________________________________________________


::: temana :::

0 comments


::: bikar :::

0 comments


::: ketar :::

0 comments


====================================
Di Atas Awan (OST 5cm) - Nidji
====================================

Cinta satukan hati
Kuatkan jiwa menghadapi dunia
Segala cinta dan luka
Kuatkan semua persahabatan

Kita penantang impian
Di atas awan kita kan menang
Kita penakluk dunia
Di atas awan kita kan menang, menang

Bila kau merasa sedih
Ingatlah bahwa kau tak sendiri
Tanpamu tak akan sama, tanpamu semua berbeda
Kisahmu juga kisahku, selalu bersama

Kita penantang impian
Di atas awan kita kan menang
Kita penakluk dunia
Di atas awan kita kan menang, menang

Melangkah di bawah mentari yang sama
Mencari tempat kita di masa depan
Berjanji kita tak akan putus asa
Walaupun semua tak akan mudah

Kita penantang impian
Di atas awan kita kan menang
Kita penakluk dunia
Di atas awan kita kan menang, menang


p/s : Isnin 4 Ogos 2014
Selamat datang OGOS! Happy Workversary to me ! 8 tahun sudah. How many years to go ?

 

 kata - kata ini hari : “We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act but a habit.” – Aristotle

 laman web hari ini : Transkrip Hidupku __________________________________________________


Lilypie Fourth Birthday tickers Daisypath Next Aniversary Ticker Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers

AboutMe

  • I'm reef
  • From Kerteh New Town, Terengganu, Malaysia
  • The Last Man Standing
  • My profile

Last posts

Archives

[Hidup Mesti Terus]

Lingkaran

Lakaran

Liputan

Lingkungan

Lembaran

Lebuhraya

Lengkapan

Lampiran

Laluan

Katakanlah





target= target=!--################################# Put your links here ############################################--_blank